Linkt onderzoek AGT International Nederland aan Clintons?

agt-nl-logo-int

The gateway-pundit is een Amerikaanse politieke nieuws- en opiniewebsite. Zij hebben onlangs een lange reeks artikelen gepubliceerd over de Clinton Foundation en AGT International en hun verdachte criminele praktijken. Wij raden je aan de eerder geplaatste posts over AGT te bekijken alvorens je aan dit stuk begint.

Het verhaal begint met de Clintons en hun Clinton Foundation. Het omvat Rusland en China en eindigt met een andere FBI/DOJ-doofpot van Clinton-misdaden. De FBI heeft het zo goed gedaan, dat het tot vandaag niet is gemeld.

agt-nl-edelman-kochavi

Dit verhaal begon ver vóór de presidents-verkiezingen van 2016. In en rond 2007 ontmoette Martin L. Edelman (advocaat bij het New Yorkse advocatenkantoor Paul Hastings LLP) een goede vriend van Bill en Hillary Clinton en een van hun grootste donatiebemiddelaars Mati Kochavi, die naar verluidt zijn fortuin verdiende in de onroerendgoedmarkt van New York City. Ze kwamen met het idee om een groep bedrijven te vormen en andere bedrijven aan te kopen die Homeland Security- en inlichtingen-oplossingen zouden ontwikkelen en verkopen in de VS en wereldwijd.

Martin L. Edelman werd de voorzitter van de Raad van Bestuur en Kochavi de CEO van het bedrijf met de naam AGT International.

AGT International – het bedrijf dat door de Clintons werd opgericht, heeft er alles aan gedaan om inkomsten te genereren, ook al betekende dit flagrante inbreuk op de Amerikaanse wetgeving. In 2014 beschreef AGT zichzelf op zijn website als volgt:

“De wereld van vandaag heeft meer apparaten en informatiebronnen dan ooit tevoren, maar zijn ze echt met elkaar verbonden? AGT International brengt een revolutie teweeg in de openbare veiligheid en beveiliging door eerder ontkoppelde apparaten en gegevens aan te sluiten waardoor relevante informatie toegankelijk en bruikbaar is voor besluitvormers en burgers.

We gebruiken onze diepgaande domeinexpertise om de meest relevante gegevens te verzamelen, analyseren en identificeren; en onze oplossingen bieden een betere zichtbaarheid om mensen, overheden en bedrijven in staat te stellen steden en andere complexe omgevingen te voorspellen, te visualiseren en te beheren.

Sinds de lancering in 2007 is AGT International (jaaromzet van $ 1 miljard) een pionier, waardoor de wereld veiliger is door de integratie van apparaten en nieuwe informatiebronnen te leiden. In de afgelopen vijf jaar hebben we een grotere verscheidenheid aan sensoren aangesloten dan wie dan ook in onze branche, terwijl we met succes een aantal van ’s werelds grootste en meest geavanceerde openbare veiligheids- en beveiligingsprojecten hebben geleverd.

AGT International maakt gebruik van drie van de meest aantrekkelijke huidige technologietrends om de openbare veiligheid en beveiliging te revolutioneren: het internet der dingen, big data-analyse en cloud computing. Onze geavanceerde eigen software voorziet in cloudgebaseerde kennisoplossingen die aangesloten sensoren en gegevens toegankelijk maken en services leveren die helpen bij het oplossen van complexe problemen.

AGT is een privébedrijf met het hoofdkantoor in Zwitserland. Het bedrijf is trots op zijn diversiteit: meer dan 50 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd onder de 2.400 werknemers.”

Het houdt dus in dat zij over de vele onderwerpen invloed en controle hebben. Opzich hoeft dat geen probleem te zijn, als zij dat met goede intenties doen. Het strafrechtelijk onderzoek doet toch anders vermoeden. Daar later meer over.

agt-intro
Wat AGT International aanbiedt en welke ervaringen het heeft.

De klanten en partners van AGT

AGT International is een paraplu concern. Dat houdt in dat zij vele bedrijven hebben ingelijfd om hun doelen te realiseren. Hun klanten en partners hebben hun eigen verschillende specialiteiten die nodig zijn om de doelen die AGT voor ogen heeft te verwezelijken.

agt-int-partners
Klanten en partners van AGT International

Wat heeft AGT met hun partners nu zoal bereikt? Met een paar voorbeelden proberen we dat duidelijk te maken.

Voorbeeld 1: AGT International kondigt de commerciële introductie van zijn nieuwe SafeGRID-oplossing aan.

AGT International introduceert de innovatieve geïntegreerde beveiliging- en veiligheidsoplossing SafeGRID op de energiemarkt.

AGT International, een bedrijf dat een revolutie teweegbrengt in de openbare veiligheid door eerder niet-gekoppelde apparaten en gegevens aan te sluiten om relevante informatie toegankelijk en bruikbaar te maken voor besluitvormers, heeft de commerciële release van SafeGRID aangekondigd. SafeGrid van AGT International is een innovatieve oplossing waarmee elektrische transmissie- en distributienetwerken veiliger en veerkrachtiger worden en de bedrijfscontinuïteit wordt gewaarborgd.

Vandaag de dag hangen overal in Nederland camera’s. Camera’s van de politie en andere hulpdiensten, maar ook particulieren, bedrijven en instellingen genereren 24/7 camerabeelden. Het integreren van al deze beelden zou een volledig beeld kunnen geven van een regio op een bepaald moment. De deelnemende partijen willen met behulp van dit project een oplossing ontwikkelen.

Deze innovatieve oplossing is ontwikkeld door AGT International in samenwerking met partner Emtele bij een proefproject voor elektriciteitsdistributiebedrijf Elenia. Het project was gevestigd in Finland, een land dat aan de top staat van de evolutie van ‘slimme’ netwerken.

SafeGRID is een geïntegreerde oplossing met ‘slimme’ detectie, analyse, connectiviteit, cyberbeveiliging en samenwerking, die zorgt voor meer veiligheid en beveiliging en geoptimaliseerd activabehoud voor distributie- en transmissieroosters. De unieke integratie van deze elementen verbetert het situationeel bewustzijn en helpt elektriciteitsnetbeheerders om bedreigingen en risico’s te beheersen voordat ze zich voordoen.

SafeGRID bevat ‘slimme’ sensoren, gecombineerd met geavanceerde analyses die realtime gegevens en zichtbaarheid van activa op een uniforme manier leveren aan beveiligings-, bedienings- en onderhoudspersoneel. Uiteindelijk stelt het elektriciteitsnetbeheerders in staat om complexe omgevingen te voorspellen, te visualiseren en te beheren om bescherming te bieden aan mensen, bedrijfsmiddelen, infrastructuur, gegevens en processen en om de kosten van onderhoud en exploitatie te verlagen.

agt-int-vb1

Jens Wegmann, Chief Corporate Development Officer bij AGT International zei: “We zijn erg blij dat we onze nieuwe SafeGRID-oplossing op de Europese Utility Week op de markt kunnen brengen. Over de Europese energiemarkt is er een reële behoefte aan elektriciteitsnetbeheerders om een uniform situationeel bewustzijn te hebben om risico’s en bedreigingen te verminderen en om onderhoud, operaties en stabiliteit van netten te verbeteren. SafeGRID biedt oplossingen voor deze uitdagingen en levert een duidelijke winst op in operationele efficiëntie, inclusief een verbeterde reactie op noodsituaties wanneer zich deze voordoen.”

Mati Kochavi, CEO en oprichter AGT International, voegde hieraan toe: “Als een pioniersbedrijf dat zich richt op het veiliger maken van de wereld door de integratie van apparaten en nieuwe informatiebronnen te leiden, begrijpt AGT International de belangrijkste beveiligings- en veiligheidsuitdagingen in de productie, distributie en transmissie van elektriciteit. We zijn verheugd de release van onze SafeGRID-oplossing aan te kondigen, om tegemoet te komen aan de behoefte aan meer netwerkresistentie, vooral wanneer ‘slimme’ netten evolueren. Het zet ‘slimme’ gegevens om in relevante en bruikbare inzichten om de problemen op te lossen waarvan we weten dat netbeheerders nu en in de toekomst te maken hebben.”

Het aanbod van AGT International is gebaseerd op geavanceerde, eigen software die cloudgebaseerde kennisoplossingen aandrijft, gegevens van aangesloten sensoren toegankelijk maakt en diensten levert die helpen bij het oplossen van complexe problemen. Door de meest relevante gegevens te verzamelen, te analyseren en te identificeren, bieden deze oplossingen de verbeterde zichtbaarheid om de wereld veiliger te maken voor mensen, overheden en bedrijven.

Voorbeeld 2: Slimme Steden

Cisco en AGT vormen een Smart City Global Strategic Alliance om de manier waarop steden worden beheerd en beveiligd te transformeren.

Cisco, wereldwijd leider in IT, en AGT International, een wereldleider in stadsoplossingen, hebben vandaag een Smart City Global Strategic Alliance aangekondigd die de belofte van het internet van de toekomst zal waarmaken. Alles (IoE) via edge analytics en cloudtechnologieën die de manier waarop steden worden beheerd en beveiligd aanzienlijk veranderen.

De combinatie van ‘slim’ netwerken, gevirtualiseerde computersoftware en videobeheersoftware van Cisco en ‘slimme’-stad-softwareplatform, sensorpoort en analyses van AGT zal zorgen voor een kosteneffectieve en efficiënte levering van diensten die het dagelijks leven van burgers en stedelijke diensten verbeteren – van transport en gezondheidszorg tot infrastructuur van nutsvoorzieningen en rampenparaatheid en persoonlijke veiligheid.

Wim Elfrink, uitvoerend vice-president van Industry Solutions en CEO Globalisatie van Cisco zei: “Vandaag heeft 99 procent van de fysieke wereld geen verbinding met internet. Steden zijn echter het epicentrum van het Internet of Everything, waar mensen, dingen, gegevens en processen kunnen worden verbonden om nieuwe en verbazingwekkende waarde te leveren. Denk na over de mogelijkheden. Het is een visie die we vandaag kunnen realiseren door de unieke combinatie van Cisco’s ongeëvenaarde netwerk- en computertechnologie en het geavanceerde ‘slimme’-stad-platform van AGT. Met zijn erkende leiderschap in software en analytische oplossingen die het dagelijks leven verbeteren, is AGT een ideale partner om het stadsbeheer te transformeren.”

Mati Kochavi, CEO van AGT, zei: “De Cisco- en AGT-alliantie biedt een holistisch beeld van stedelijke ecosystemen, die worden uitgedaagd door dramatische groei en beperkte middelen. De mogelijkheid vloeit voort uit de integratie van informatie van het Internet of Everything en het gebruik van gegevens op nieuwe manieren. Het Internet of Everything zal de steden van vandaag transformeren in de grote steden van morgen door oplossingen mogelijk te maken die helpen de groei te beheren en de burgers beter te dienen. Door deze alliantie zullen Cisco en AGT een visie realiseren van het openen van het enorme potentieel van stedelijke centra over de hele wereld. We zullen steden in staat stellen te anticiperen op en te voorkomen dat burgers en eigendommen worden bedreigd; het leven efficiënter, veiliger en aangenamer maken; en echt onze steden duurzaam maken.”

De oplossing is gebaseerd op het moderne stedelijke managementplatform van AGT en past meerdere sensoren en analytische technologieën toe, zoals video- en akoestische analyse, betrokkenheid van sociale media, kentekenherkenning, gezichtsherkenning, sourcing van mobiele crowd, mobiele applicaties voor civiele medewerkers in de stad, slim afval en andere bronnen. AGT’s stadsfusieplatform, mogelijk gemaakt door Cisco Unified Computing System™, maakt gebruik van big data-analyse om valse meldingen te verminderen en de detectie van incidenten te verhogen. Door een gemeenschappelijk platform, infrastructuur en beheer te delen, kunnen instellingen efficiënter en kosteneffectiever werken, vooral wanneer ze omgaan met dalende budgetten. Deze voordelen kunnen allemaal worden bereikt in een gedecentraliseerd stadsadministratiemodel, waarbij de autonomie van bureaus wordt gehandhaafd, terwijl delen en hergebruik wordt gemaximaliseerd.

agt-nl-smart-city

Oplossingen die het spel voor steden veranderen:

De eerste oplossingen zullen medio 2014 beschikbaar zijn en zullen in eerste instantie gericht zijn op twee belangrijke gebieden:

 • Een oplossing voor verkeersbeheer die verkeersincidenten identificeert, beantwoordt en oplost door realtime verkeerssituaties te bieden ter ondersteuning van incidentdetectie met behulp van live videobeelden van incidentzones, met videoanalyses, magnetische draadloze sensoren in de bestrating, kentekenlezers, sociale media netwerken en geavanceerde voorspellingen voor verkeersmodellering en alternatieve strategievorming. Het systeem ondersteunt het delen van informatie tussen verschillende bureaus en biedt analyses van incidententrends in de loop van de tijd. Deze oplossing lost een wereldwijd probleem op; Verkeerscongestie kost $ 121 miljard per jaar aan verspilde tijd en brandstof alleen al in de VS, volgens het Texas A & M Transportation Institute.
 • Een stedelijke veiligheidsoplossing stelt steden in staat operationele en veiligheidsincidenten te voorspellen, voor te bereiden, te beantwoorden en te beperken door verdachte activiteiten sneller te identificeren. Incidenten zullen worden beheerd door middel van software die een verscheidenheid aan sensoren, stadsgegevens, visuele en sociale media-feeds gebruikt. De oplossing zal analyses toepassen om de situatie te automatiseren en te visualiseren en de juiste reactie aanbevelen.

In samenwerking met Cisco zal AGT International de uitvoering van een eerste smartPORT-project stimuleren, gebruikmakend van haar IoT-gebaseerde oplossingen om het verkeersbeheer te helpen verbeteren en de efficiëntie in de haven van Hamburg te maximaliseren. Door het algemene IoT-visualisatieconcept te creëren, zal AGT het IoT-platform bieden om alle oplossingen te integreren in een operatiecentrum en de kenmerkende IoT-oplossing voor verkeersincidentbeheer.

agt-nl-smartport

Andere smartPORT-projecten die momenteel voor integratie in Hamburg zijn gepland, zijn:

 • Een intelligent controlesysteem voor de parkeerruimte voor vrachtwagens en laders dat in de buurt van de haven moet worden ontwikkeld om verkeers- en parkeerinefficiënties te verminderen;
 • Een volledig geïntegreerd verkeersbeheersysteem dat zorgt voor een geoptimaliseerde stroom van auto’s en vrachtwagens en helpt om files te voorkomen en potentiële incidenten te detecteren;
 • Slimme straatverlichting die het energieverbruik optimaliseert, en hulpmiddelen om emissiegegevens vast te leggen en te analyseren om betrouwbaardere voorspellingen te kunnen doen over geluid, temperaturen, vochtigheid en vervuiling; en
 • Monitoring voor haveninfrastructuren om veilige en efficiënte operaties te garanderen.

Toekomstige oplossingen die moeten worden ontwikkeld en gelanceerd, richten zich op kritieke infrastructuur van steden en landen, zoals luchthavens, treinstations en stadions.

Het Cisco- en AGT-aanbod zal in eerste instantie in-huis worden aangeboden en zal evolueren naar een cloudgebaseerd “Software as a Service“-model. Deze modellen zijn aanpasbaar en flexibel om verschillende klantbehoeften en -budgetten te ondersteunen. Als onderdeel van deze overeenkomst heeft AGT Cisco gekozen als cloud-provider voor zijn citycloud-oplossingen. Wat wij er al van merken. Denk eens aan je slimme meter die is opgedrongen door de overheid.

Voorbeeld 3: HEED

agt-nl-heed

Door een exclusieve combinatie van IoT, AI & data analytics ontsluit de fysieke, gedrags- en emotionele elementen van live sportevenementen. Met deze technieken hebben zij zoveel data verzameld wat de gebruiksvriendelijkheid van de bijhorende app versterkt. De data is verzameld bij verschillende disciplines: Mode, sport en live evenementen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vataVq9gY_o&w=800&h=500]

agt-nl-heed2

Twee vechters van de Ultimate Fighting Championship (UFC), Edson Barboza en Marc Diakiese, betrokken in een gescripte strijd op het podium met acht sensoren in hun handschoenen, verbonden met de app die de IoT en kunstmatige intelligentie bevat. Zo kan je dus op je mobiel live kijken hoe hard de klappen aankomen, hoeveel energie een vechter nog over heeft en hoe de gesteldheid van de tegenstander is. Dit alles met real-time gegevens.

agt-nl-heed3

EuroLeague heeft een nieuw partnerschap aangekondigd met platform HEED. Zij zullen dan Iot sensoren plaatsen in zestien basketbal arena’s. Deze zullen er voor zorgen om een unieke opnames te maken voor TV-zenders en voor de social media. Met alle gegevens van de spelers, prestatie-rapporten en info over de coaches.

Dé app voor fashionista’s

Met behulp van technologie om de consument toegang te geven tot een evenement dat eerder was gereserveerd voor de weinige genodigden, is de app een hedendaagse benadering van de modeweek.

agt-nl-heed4

Begin de dag met een selfie en laat HEED analyseren in wat voor soort stemming u bent door de gezichtsherkenningstechnologie. Op basis van de resultaten beveelt de app vervolgens aan welke inhoud u het leukst vindt (zoals stylingtips, afspeellijsten, artikelen, video’s en meer).

Krijg direct contact met stylisten en trendsetters die de shows en evenementen van de week bijwonen door ze iets te vragen – live!

Wat is IoT en IoTA

Deze termen zijn al een paar keer genoemd:

 • IoT staat voor Internet Of Things.
 • IoTA staat voor Internet of Things Applications.

Het Internet der Dingen (IoT) refereert aan de situatie dat door mensen bediende computers (desktops, laptops, tablets, smartphones) in de minderheid zullen zijn op het internet. De meerderheid van de internetgebruikers zal in deze visie bestaan uit semi-intelligente apparaten, zogenaamde embedded systems. Alledaagse voorwerpen, worden hierdoor een entiteit op het internet, die kunnen communiceren met personen en met andere objecten, en die op grond hiervan autonome beslissingen kunnen nemen.

agt-nl-iot

Tot nu toe klinkt het allemaal mooi en lijkt ons leven door de technologie steeds makkelijker te worden. Op zich niks mis met het AGT-bedrijf waarvan de CEO Mati Kochavi is. Maar toch… Dit houdt ook in dat ons leven totaal onder controle staat en dat al onze gegevens verzameld worden door hun slimme oplossingen. Of wij daar zo blij mee moeten zijn, is te betwijfelen. Verder hebben wij via Gateway Pundit vernomen dat dit bedrijf rechtelijk wordt onderzocht. Dan hebben wij het niet over het feit dat er een medewerker dubbel parkeergeld heeft geclaimd. Dit gaat echt wel een niveau hoger. Om de andere kant van het bedrijf te laten zien, geven wij een korte samenvattig over de dertien artikelen die Gateway Pundit daarover heeft geschreven. En daar lijkt AGT toch wel een flinke smetplek te hebben.

De voorlopige problemen van AGT (samengevat)

De Clinton Foundation ontving donaties (smeergeld) van de voorzitter en CEO van AGT International evenals van sjeiks in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze miljoenen-donaties waren voor gunsten van de Clintons.

Illegale acties die AGT International ondernam om wereldwijd inkomsten te genereren waren o.a.: verkoop van zeer gevoelige ITAR-geclassificeerde technologie aan China, Rusland en andere landen in naam van de omzetgroei. Deze acties waren niet alleen strafbaar, ze waren verraderlijk.

De FBI en Department of Justice (DOJ) zijn een onderzoek begonnen naar AGT en de Clinton Foundation maar vervolgens hebben zij dit beëindigd en verborgen gehouden voor de presidentsverkiezingen  van 2016 ondanks onweerlegbare misdaden!

De activiteiten van personen die bij AGT zijn betrokken bij het verkrijgen van toegang tot een zeer gevoelige Amerikaanse inlichtingen-faciliteit om de controles te omzeilen die illegale toegang tot de faciliteit voorkomen.

De inspanningen van AGT om topgeheime US Intel te verkrijgen met als enig doel de verkoop aan de Russen. AGT-personeel gebruikte de informatie als een middel om verkoop door Amerikaanse tegenstanders aan te moedigen. AGT bood de Russen de mogelijkheid om contra-intel-operaties uit te voeren (bijvoorbeeld onderschepping van mobiele telefoons, tracking van objecten en voertuigen, enz.). Al deze informatie aan de Russen was topgeheim en had nooit in hun handen mogen worden gegeven. Deze informatie werd verstrekt door AGT Senior Managers zoals Gadi Lenz, een Amerikaans staatsburger die ook een leidinggevende functie had bij de in de VS gevestigde defensie-aannemer 4D Security Solutions.

De verdachte inspanningen die AGT zich getroostte om contracten in de VS en in het buitenland te krijgen.  AGT gebruikte hun voorzitter (Chairman of the Board, COB) Martin Edelman en de Clintons om toegang te krijgen tot hooggeplaatste wetshandhavers (LEA’s) en voormalige federale en politieke figuren in de VS en gebruikte steekpenningen over de hele wereld om deals te sluiten.

AGT heeft de identiteit van zijn werknemers op de Amerikaanse markt verhuld door aliassen te gebruiken.

AGT International heeft een groep Chinese functionarissen bijgestaan om onopvallend de VS binnen te komen zonder het werkelijke doel van hun bezoek goed te identificeren, namelijk het verkrijgen van zeer gevoelige en geclassificeerde US Homeland Security-informatie en gevoelige operationele informatie.

AGT International’s ‘smeermiddelen’ (het betalen van individuen en entiteiten om verkoop te initiëren en deuren te openen). AGT International organiseerde een officieel staatsbezoek aan de regering van Singapore om de Falcon’s Eyes-oplossingen te promoten.

De plotselinge exit van AGT International van de markt in Singapore vanwege  corrupte acties. (Het bedrijf is  Singapore uitgetrapt!)

Whuuuuut!

Als je het bovenstaande zo leest, bekruipt je toch het gevoel dat dit bedrijf niet helemaal zuiver op de graat is. Zij kunnen dan wel slim zijn met hun technologie en hun slimme meters, maar toch niet zo slim als je ziet in welke problemen zij zijn geraakt.

agt-nl-ontdekking.png

Er bestaat ook een Nederlandse tak van AGT! 🔎 Dus onze nieuwsgierigheid werd direct gewekt. Dit is dichtbij huis. Sterker nog, ín ons huis. Wij zagen natuurlijk al de naam Willem Elfrink. Klinkt Nederlands en we zagen bij de namen van AGT-partners  ook de naam TNO staan. Dus onze observatie werd bevestigd; er is ook een Nederlandse tak van AGT. Een dieper onderzoek is gerechtvaardigd.

agt-nl-rabbithole

Een paar vragen komen direct naar boven:

 1. Wat voor invloed heeft het bedrijf AGT in Nederland?
 2. Welke personen zijn daarbij betrokken?
 3. Wat gaan we tegenkomen?
 4. In welk rabbithole storten wij ons nu weer?

 

AGT Netherlands

Waar is dit bedrijf gevestigd?

agt-nl-adres

Precies tussen Paleis Noordeinde en het Binnenhof in Den Haag. Wij geloven al lange tijd niet meer in toeval, maar laten het hier even bij.

Als we bij de Kamer van Koophandel een snelle zoekopdracht doen, krijgen we déze info:

agt-nl-custodia

AGT Group Nederland opereerde voorheen dus onder de naam Custodia Group Holland. What’s in a name. Ze smijten ermee, zetten nieuwe bedrijven op en oude namen en/of bedrijven lossen op in de nieuwe:

agt-nl-custodia2

In handen van een buitenlandse entiteit: Agtechnologies Holdings Limited, P.C. 6018 Larnaca, Cyprus? Het was toch AGT International in Zürich? Klopt, de leiding is dus overgegaan van Agtechnologies naar AGT (zie je de overeenkomst?).

agt-nl-custodia-3

Wat opvalt is dat daar als geaffilieerde bedrijven o.a. ‘3I-MIND’ staat. Dat is een naam die steeds naar boven komt in de Gateway Pundit-reeks en die onderzocht werd. Laten we het voor nu bij AGT International en AGT Group Nederland houden. Dat alles met elkaar in verbinding staat is overduidelijk. Zoals we aangaven, de namen zijn verwarrend, duiken overal op en verdwijnen weer in andere bedrijven.

Andere namen dan de bekende CEO’s in het overzicht:

agt-nl-logo-int

AGT is de afkorting voor Advanced Global Trading. Het eerste wat opvalt is het logo van het bedrijf. Als zij met die rode G een stroming bedoelen in wat voor vorm dan ook, waarom dan een bloederige G die bijna op een zes lijkt? Wat wij al weten over de betekenis van de verschillende symbolen, gaat er nu een rode vlag op. Dat betekent opletten, wat is hier aan de hand? Hoe dan ook, we duiken de rabbithole in.

We gaan op zoek naar een Nederlandse AGT-website. We komen via Google uit op de locaties-pagina van AGT International (die is niet via de website zelf te bereiken, deze staat nergens gelinkt in een menu dus bewust gedeactiveerd voor de bezoekers) maar als wij op de knop “The Netherlands” klikken, blijft het venster leeg. Waarom trouwens het contactadres in Duitsland is, is ons een raadsel want het hoofdkantoor zou zich in Zürich bevinden. Zou het kunnen omdat al de leidinggevenden in New York zitten en dit niet bekend mag zijn?

Wij gaan verder met zoeken. Daar het bedrijf veel met software en beveiliging van doen heeft, veranderen wij onze zoekcriteria. Wij vinden de site van BeveiligingsWereld.nl, de belangrijkste ontmoetingsplaats voor securitymanagers en beveiligingsprofessionals. De dagelijkse bron van actueel nieuws op het gebied van beveiliging. En daar vinden wij de volgende tekst en de eerste verrassende naam:

AGT International is een van ‘s werelds snelst groeiende leveranciers van bewakings- en beveiligingsoplossingen voor de openbare ruimte en is actief over de hele wereld.

Op basis van een unieke visie levert AGT International innovatieve oplossingen op het gebied van vitale infrastructuren en grensbewaking, stadsbeveiliging, IT-beveiliging, transport, wetshandhaving en calamiteitenscenario’s. Zo draagt de onderneming bij aan het vrije verkeer van goederen, diensten, gelden, mensen en ideeën.

AGT International heeft haar hoofdkantoor in het Zwitserse Zürich en heeft meer dan 2000 mensen in dienst die samen ruim 30 nationaliteiten vertegenwoordigen. De onderneming werd in 2007 opgericht en heeft sindsdien projecten uitgevoerd met een totaalwaarde van ruim $ 8 miljard. AGT International wordt geleid door oprichter en CEO Mati Kochavi, die ook bestuursvoorzitter is van 3i MIND.

AGT International wordt in Nederland vertegenwoordigd door AGT Netherlands, dat onder leiding staat van CEO Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau. AGT Netherlands levert totaaloplossingen voor beveiliging van de openbare ruimte van vandaag en morgen. Daartoe bundelt de onderneming lokaal aanwezige expertise met de ervaring van AGT International, met name op het gebied van watermanagement en crisisbeheercentra.

agt-nl-kochavi-pc
CEO Mati Kochavi en CEO Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau

Pieter-Christiaan, geboren te Nijmegen op 22 maart 1972, derde zoon van Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven, wonende te Wassenaar. Nadat zijn naam naar boven kwam, was er weer reden om dieper in de website van AGT International te duiken en nog beter te kijken naar hun links. Dat wil zeggen elk bericht openen en lezen. In de Media Coverage-sectie op de AGT website staan verschillende berichten waarin Pieter-Christiaan (verder in dit artikel PC genoemd) wordt genoemd maar we kijken eerst  naar de opleiding en carrière van PC:

 • Basisschool omgeving Apeldoorn.
 • Stedelijk Gymnasium omgeving Apeldoorn.
 • 1990-1992: Diensttijd bij het Wapen der Koninklijke Marechaussee.
 • Tijdens rechtenstudie: Lid Utrechtsch Studenten Corps, actief in symposiumcommissie en bij de Utrechtse Studentenweerbaarheid.
 • 1999: PC Studeert af aan Universiteit van Utrecht (Rechten).
 • 2000-2003: Equity Capital Markets, Londen. Een joint venture tussen
  de ABN AMRO en NM Rothschild.
 • 2003: PC rondt eenjarige MBA-opleiding af aan IMD te Lausanne, Zwitserland.
 • 2004: Betrokken bij de creatie van Frontex 
 • 2004-2009: Directie Operaties Koninklijke Marechaussee.
 • 2005-heden: Partner en mede-oprichter Tignum.
 • 2010: PC richt Custodia Group Holland BV op. Wordt later AGT Group Netherlands.
 • 2010-2016: CEO Custodia Group Holland BV/AGT Group Netherlands.
 • 2014-?: Directeur Sentillian, onderdeel van AGT International
 • 2015: PC treedt aan als directeur Milan InnoVincy, moederbedrijf van AgriLift.
 • ?-2017: vice-voorzitter Rode Kruis Nederland.
 • 2018: ambassadeur Rode Kruis Nederland
 • Heden: Voorzitter Milan Ops, een start-up in Internet of Things.
  Daarnaast voorzitter Milan InnoVincy, voorzitter VBN, Tardis Research BV (heeft hetzelfde adres als AGT Group Netherlands), mede-aandeelhouder Certus Port Automation, voorzitter Laureus Nederland, partner en mede-oprichter Tignum, voorzitter Raad van Advies Keolis Nederland BV, ambassadeur Rode Kruis Prinses Margriet Fonds en reserveluitenant-kolonel Koninklijke Marechaussee.

Wat ons ten eerste opvalt na de reeks van Gateway Pundit is, omdat AGT International zich illegaal bezighield met topgeheim, is dat PC lang bij de Koninklijke Marechaussee gewerkt heeft. De KM beschikt natuurlijk ook over veel topgeheime informatie.

Ten tweede, de opleiding MBA in Lausanne, Zwitserland. Dichtbij het hoofdkantoor van AGT International.

Ten derde, PC stopt dan wel bij AGT Group Nederland maar Sentillian is een bedrijf van AGT, dus hij werkt nog gewoon voor Edelman en Kochavi.

Ten vierde, AGT Group Netherlands, Tardis Research BV en Sentillian werk(t)en allemaal vanaf hetzelfde adres in Den Haag. Kneuterdijk 18. We hebben (nog) geen websites van deze bedrijven kunnen vinden. Vaag!

Volgens een oud LinkedIn-profiel van PC houdt Custodia Group Holland BV zich bezig met Smart Water Solutions, Safe Cities, C3i- and OSINT Solutions.

agt-nl-pc-linkedin

Tignum houdt zich vooral bezig met Corporate Health & Productivity Issues with Responsibility for Strategy and Financials.

Zijn huidige avontuur MilanOps biedt zijn klanten drie soorten diensten, Mobile OCR, het verbeterde zichtenkader voor de supply chain en consultancy. De data scientists en bedrijfsanalisten helpen hun klanten hun supply chain te transformeren, slimme software-oplossingen te implementeren en processen te optimaliseren. In samenwerking met CERTUS biedt MilanOPS zijn klanten een mobiele versie van bestaande technologie die werd geïntroduceerd in de vroege jaren 90, Mobile OCR.
Havenautoriteiten, Terminal Operators, Depots en Logistic Hub Operators zullen enorm profiteren van een systeem met gedetailleerde informatie die kan worden gebruikt om inzicht te krijgen in het vrachtwagenverkeer en procesautomatisering toe te passen.

Milan InnoVincy houdt zich bezig met gewassenmanagement, gewassenproductie en marktaansluiting in Rwanda.

agt-nl-milan-innovincy

PC noemt zichzelf ook filantroop. Met andere woorden, hij vindt zichzelf wel deugen.

Vermeldingen in de media en online

agt-nl-eindhoven-safegrid
agt-nl-utrecht

Als het over water gaat, moeten we natuurlijk meteen denken aan PC’s neef:

agt-nl-water

Voor zo’n bekende persoon als PC staat er niet veel online. Zeker niet over de zaken waar hij zich mee bezighoudt. Hierboven zie je twee grote projecten, een in Eindhoven en de ander in Utrecht. Wat we verder hebben kunnen vinden zijn de volgende berichten, sommige berichten werden gepubliceerd op meerdere website, we hebben de dubbele vermeldingen weggelaten:

05-07-2011: Prins PC bezoekt Malediven

15-11-2012: Nieuwe bijbaan PC

Nov 2013: Nederlandse economische missie naar Indonesië

11-01-2014: Prins PC leidt Haags bedrijf

14-01-2014: Emerce Mobile

27-04-2015: Ondernemenste prinsen en prinsessen van Nederland

agt-nl-subsidie

19-08-2015: Milan InnoVincy’s Oost-Afrikaans dochterbedrijf AgriLift wint project

16-06-2015: Prins PC nieuwe voorzitter adviesraad Syntus

13-10-2015: HH Prins Pieter-Christiaan wordt lid van bestuur Milan Innovincy BV

29-03-2016: AgriLift wordt geaccepteerd als lid van Clinton Global Initiative

10-06-2016: Financieel Dagblad, Nat. Veiligheid kan niet zonder hulp bedrijfsleven

08-12-2016: AgriLift, Milan Innovincy’s Oost-Afrikaans bedrijf richt zich op …..

10-01-2018: Rode Kruis verleent ‘smart aid’ op verwoest Sint-Maarten

10-11-2018: Prinses Margriet en Pieter-Christiaan op Haïti

 

Nederlandse donaties Clinton Foundation

 • Donatie van meer dan $ 25 miljoen: Postcode Loterij
 • Donatie tussen de $ 5 en $ 10 miljoen: Nederlandse Overheid

Een donatie van een Nederlandse prins zal waarschijnlijk niet vermeld worden op de website. Een zoekopdracht leverde dan ook geen resultaten op. Wel zijn er vele artikelen te vinden op de site van de Clinton Foundation over Nederlandse bedrijven, acties en toezeggingen.

De Clintons zijn berucht om de beschuldigingen aan hun adres voor quid-quo-pro-praktijken. Wat wil de Postcode Loterij van de Clinton Foundation? Ze behoren tot de top 5 van donateurs.

 

Conclusie:

Informatie is heel moeilijk te vinden en sommige bedrijvensites zijn helemaal niet te vinden. Wordt er iets verborgen gehouden?

We kunnen dus duidelijke links aantonen naar de mensen die betrokken zijn in de zaak die aangehaald wordt in de Gateway Pundit-reeks. En we kunnen overduidelijk aantonen dat Milan InnoVincy, waar PC de scepter zwaait, een lijntje heeft naar de Clintons.

agt-nl-milan-innovincy-cgi

PC werkt in hetzelfde vakgebied als Edelman en Kochavi, beveiliging, surveillance, IoT, etc, lange tijd voor hetzelfde bedrijf.

Hij is een vooraanstaand man, heeft vele connecties en komt overal binnen, alleen al door zijn achternaam.

Resterende vragen:

PC is een van de honderden, zoniet duizenden rijken die zich inzetten voor de minderbedeelden in ontwikkelingslanden (PC in Haïti) en er gaan elk jaar miljarden aan overheidsgeld naartoe. Waarom leven die mensen nog steeds in zoveel ellende? We denken hier het antwoord wel op te weten…

Is HH Pieter-Christiaan op de hoogte van de verdachte, mogelijk criminele praktijken van AGT International?

En dan de hamvraag: heeft het gerechtelijk onderzoek ook PC in het vizier? Hij werkt(e) immers voor AGT International en Sentillian (waarvan de website helemaal offline is maar nog wel een Twitteraccount bestaat), zie afbeelding hieronder:

agt-brief-doj

A man is innocent until proven guilty,

maar het blijft allemaal zeer verdacht!


Ons volgende onderzoek zal zich richten op de klanten en partners van AGT Group Netherlands. We gaan kijken wat zij doen, hoe de connecties zijn en of er ergens een link ligt met de Clintons. Tevens proberen we uit te vinden waarom de Nationale Postcode Loterij de 5e grootste donateur is van de Clinton Foundation. Wat ‘kopen’ zijn van de Clinton Clan?

Als je deze informatie nuttig vindt, deel deze pagina dan op Twitter, Facebook, via mail of WhatsApp. Dankjewel!