Handleiding: Posten op 8kun

pepe-glasses-tweets

Om op 8kun te posten heb je een beetje uitleg nodig. Er heerst een apart sfeertje. De mensen die er posten zijn soms, om het netjes te zeggen, zeer recht voor z’n raap als ze zien dat je nieuw bent. Daarom deze korte handleiding. Lees het eerst goed door en heb het bij de hand als je van start gaat op 8kun. Ga niet op 8kun posten als je niets te melden hebt. Keep the boards clean.

WANNEER POST JE OP 8KUN?
Als je aan het onderzoeken bent geslagen en je bevindingen wereldwijd wilt delen.

WAAROM POST JE OP 8KUN?
Zoals Q zegt: “Knowledge is power.” (Kennis is macht.) De anons delen zoveel mogelijk informatie onder elkaar. Samen weten we zó gigantisch veel, dan is het goed dat het allemaal op één locatie terecht komt, 8kun!

WAAR POST JE OP 8KUN?
In het internationale broodje als je in het Engels wilt posten en in het Nederlandse broodje als je in het Nederlands wilt posten. Onder meer info.

WAAR MOET JE POST OP 8KUN AAN VOLDOEN?
In goed te begrijpen taal posten; probeer geen indruk te maken door moeilijke woorden te gebruiken. Zorg dat je altijd de bron erbij vermeldt. Zet daarom onderaan het bericht de link naar de informatie. Om op te vallen kun je een afbeelding gebruiken.

VOORBEREIDING
Voordat je gaat onderzoeken/posten, kijk eerst op https://qresear.ch/ om te zien of er al iets over je topic geplaatst is. Deze zoekmachine zoekt het hele qresearch-board af.

Als je post wat langer is, schrijf deze dan eerst in je Kladblok of Word of andere tekstverwerker zodat je later kan kopiëren en plakken. Er kan wel eens wat fout gaan tijdens het posten. Je hebt dan altijd je tekst nog op je eigen apparaat staan.
Zoek er de afbeelding bij die je erbij wil posten. Zorg dat je de link naar de bron onderaan in je tekst mee kopiëert.

KLAAR OM TE POSTEN
Als je dan zover bent om te gaan posten ga je naar deze pagina:
8kun – qresearch – catalogus: https://8kun.top/qresearch/catalog.html
Dit is het board “qresearch” waar Q zelf op post en waar alle anons op posten. Q heeft ook nog een privéboard maar daar kunnen wij niet posten, alleen lurken.

Op die cataloguspagina (zet ‘m in je favorieten) zie je een heleboel thumbnails staan. Elke thumbnail vertegenwoordigt een thread (draad van berichten). Omdat de URL naar elke thread anders is, leren we je hoe de internationale en Nederlandse thread te herkennen. Een thread heet op 8kun trouwens bread (wij Nederlandse anons zeggen gewoon: broodje) en worden door bakers (bakker) gestart. De bakker zet vaste informatie bovenaan en daarna gaan de anons het broodje vullen met crumbs (kruimels).

De cataloguspagina ziet er zo uit:

8kun-catalogus
Klik om te vergroten.

In de bovenste rij zie je pins/punaises onder de thumbnail staan. Die threads zijn vastgepind en verschuiven dus niet. Niet-vastgepinde threads kunnen verschoven zijn na het vernieuwen (F5) van de pagina, houd daar rekening mee. De thread waar het laatst in gepost is, staat het hoogst na de vastgepinde threads.

Afhankelijk van de taal waarin je gaat posten, ga je op zoek naar het meest recente broodje. Er staat altijd een nummer onder de thumbnail. Een thread met 751 berichten is vol, daarin kun je niet meer posten.

Internationaal (gebruik hier uitsluitend Engels!)

int-broodje

Nederlands

ned-broodje

Klik in de catalogus op de thumbnail van de thread waarin je wil posten. Daarna kom je IN het broodje. Dit is wat je bovenaan ziet:

8kun-broodje
Klik om te vergroten.

NIEUWE POST MAKEN

Daarvoor gaan we naar het bovenste deel van de pagina. Zie afbeelding voor wat invullen en wat NIET.

8kun-invullen

Nadat je op “New Reply” hebt geklikt, krijg je een venster om een CAPTCHA in te vullen.

8kun-captcha

Je post verschijnt onderaan de thread. Als de pagina niet automatisch naar beneden schiet doe je het volgende om je post te checken: Druk op je toetsenbord op de toets “END” of bovenaan de pagina in het menu op “Go to bottom“. Mogelijk moet je de pagina vernieuwen (F5) want het verkeer op 8kun is druk en dan hapert het een beetje.

8kun-menu

EEN ANTWOORD POSTEN

Zie je een post waarop je wil antwoorden, doe dan het volgende:

8kun-antwoord

Er komt een klein pop-up-venster.

8kun-antwoord02

8kun genereert het berichtnummer waarop je reageert. Laat dit nummer staan! Vul het verder in zoals eerder een gewoon nieuw bericht beschreven wordt.
Bericht klaar? Klik dan op “New Reply”. Het bericht komt niet direct onder de andere post maar nummer ver schijnt bovenaan de post waarop je reageert.
LET OP: Je kan dit alleen doen als het broodje nog niet vol is. Is het broodje vol? Kopieer dan het berichtnummer incl. de pijltjes bijv: >>880416 en post een nieuw bericht in het nieuwste broodje maar start dan je bericht met bijv. >>880416. Dan komt je antwoord alsnog vast te hangen aan de oude post waarop je reageert.

Ook bij een antwoord moet je weer door de CAPTCHA-hel. Mocht het nou zo zijn dat je vaak gaat posten, vraag dan aan de admins op Discord om de 24-uurs CAPTCHA-link. Die gaan we hier niet plaatsen.

EEN YOUTUBE VIDEO EMBEDDEN

8kun-video

We denken dat we je met deze handleiding de basis van het posten op 8kun hebben gegeven. Als je nog vragen hebt, stel ze dan aan een van de admins op onze Discord!

WWG1WGA!

nothing-can-stop-what-is-coming02