De AGT-machine – FBI/DOJ-doofpot van Clinton Foundation en Rusland/China gerelateerde misdaden – Deel II

CF

Een DOJ-strafrechtelijk onderzoek in 2016 werd stilgehouden door de FBI/DOJ die grote New Yorkse Democratische machthebbers, Bill en Hillary Clinton en de Clinton Foundation betrokken.

Het onderzoek draaide rond de illegale verkoop van Amerikaanse technologie die door ITAR/EAR werd gecontroleerd en door het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken werd gereguleerd. Dit omvatte geavanceerde inlichtingen-systemen, bewaking, thermische camera’s, sensoren, radar, C4I en cyberoorlogs-systemen die in de jaren vóór de verkiezingen van 2016 aan Rusland en China waren verkocht.

DOJ beëindigde zijn interne onderzoek ondanks duidelijk en onweerlegbaar bewijsmateriaal van misdadige activiteiten en verborg het voor het publiek.
Dit verhaal begint met de Clintons en hun Clinton Foundation. Het omvat Rusland en China, en eindigt met een andere FBI/DOJ-doofpot van Clinton-misdaden.

In Deel I werd besproken hoe de Clinton Foundation zich inspanden om de zakelijke onderneming van hun vrienden bij te staan. Marty Edelman en Mati Kochavi creëerden de familie van bedrijven onder de paraplu van AGT International en schonken vervolgens veel aan de Clintons en op hun beurt hielpen de Clintons hen om hun bedrijf te promoten. Dit was een typisch quid-quo-pro-arrangement met de Clintons – doneer aan de Clintons en de Clintons zullen je helpen te krijgen wat je wilt.

In dit deel bespreken we het bedrijf AGT International. Dit bedrijf dat door de Clintons mede werd opgericht, heeft er alles aan gedaan om inkomsten te genereren, ook al betekende dit flagrante inbreuk op de Amerikaanse wetgeving. In 2014 beschreef AGT zichzelf op zijn website als volgt:

“De wereld van vandaag heeft meer apparaten en informatiebronnen dan ooit tevoren, maar zijn ze echt met elkaar verbonden? AGT International brengt een revolutie teweeg in de openbare veiligheid en beveiliging door eerder ontkoppelde apparaten en gegevens aan te sluiten waardoor relevante informatie toegankelijk en bruikbaar is voor besluitvormers en burgers.

We gebruiken onze diepgaande domeinexpertise om de meest relevante gegevens te verzamelen, analyseren en identificeren; en onze oplossingen bieden een betere zichtbaarheid om mensen, overheden en bedrijven in staat te stellen steden en andere complexe omgevingen te voorspellen, te visualiseren en te beheren.

Sinds de lancering in 2007 is AGT (een jaaromzet van $ 1 miljard) een pionier, waardoor de wereld veiliger is door de integratie van apparaten en nieuwe informatiebronnen te leiden. In de afgelopen vijf jaar hebben we een grotere verscheidenheid aan sensoren aangesloten dan wie dan ook in onze branche, terwijl we met succes een aantal van ’s werelds grootste en meest geavanceerde openbare veiligheids- en beveiligingsprojecten hebben geleverd.

AGT International maakt gebruik van drie van de meest aantrekkelijke huidige technologietrends om de openbare veiligheid en beveiliging te revolutioneren: het internet der dingen, big data-analyse en cloud computing. Onze geavanceerde eigen software voorziet in cloudgebaseerde kennisoplossingen die aangesloten sensoren en gegevens toegankelijk maken en services leveren die helpen bij het oplossen van complexe problemen.

AGT is een privébedrijf met het hoofdkantoor in Zwitserland. Het bedrijf is trots op zijn diversiteit: meer dan 50 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd onder de 2.400 werknemers.”

Klik hier en hier voor het AGT-managementteam.

De Clintons werden door Kochavi en Edelman gecompenseerd voor hun steun en goedkeuring via betalingen aan de Clinton Foundation. Deze betalingen bedroegen miljoenen dollars.

Klik hier voor een dia uit de bedrijfspresentatie AGT: Statistieken.

Klik hier voor een dia uit de bedrijfspresentatie AGT Introductie: Aanbod en ervaring.

Edelman en Kochavi waren allebei betrokken bij het bedrijf. Bijvoorbeeld, een AGT-managementbijeenkomst met directieleden van alle bedrijfseenheden, waaronder Martin Edelman van Paul Hastings LLP die bovenaan de lijst stond.

Het vlaggenschipplatform van AGT heette “Wisdom” en “Urban Shield”. Het C4I-systeem (Command, Control, Communications, Computers en Intelligence) en enkele andere afgeleide technologieën waren ITAR-gereguleerd.

ITAR verwijst naar International Traffic in Arms Regulations. Deze verordeningen machtigen de president om de ex- en import van defensiematerialen en -diensten te controleren. Simpel gezegd, als de materialen en diensten van een bedrijf gerelateerd zijn aan nationale defensie, dan zijn er bepaalde dingen die moeten gebeuren. De personen die zich met deze zaken bezighouden moeten bijvoorbeeld een training volgen en in stand houden met betrekking tot de Amerikaanse wetgeving en de aard van zaken die krachtens deze wetten verboden zijn om te worden verkocht. De Amerikaanse wetgeving verbiedt ook de verkoop van ITAR-producten en -diensten aan bepaalde buitenlandse landen, zoals China en Rusland.

AGT en 4D Security Solutions waren zich hier volledig van bewust en verklaarden dit zelfs schriftelijk in interne communicatie en eisten de verplicht gestelde ITAR-trainingen en certificering van werknemers. Het Wisdom-platform en enkele van de technologieën die het gebruikte (zoals thermische camera’s, optica, radar en communicatie) werden ook volledig ITAR gereguleerd.

Hier vindt u de interne ITAR- en EAR-nalevingsinformatiepagina van 4D Security Solutions. Het geeft aan dat 4D-producten volledig worden gereguleerd door ITAR.

AGT verkocht het Wisdom-platform onder verschillende namen en configuraties aan verschillende klanten in de VS. AGT’s platform werd gekocht en gebruikt in het Philadelphia Real Time Crime Center, door de Memphis Police en de Tuscan Police. Om de ITAR- en exportcontroles te omzeilen, werden de producten opnieuw gelabeld en verkocht door verschillende bedrijven onder dezelfde AGT-paraplu.

In Tuscan verkocht AGT bijvoorbeeld zijn product onder het bedrijf genaamd 3i-MIND, dat gevestigd was in Fort Lee, NJ en het product “OpenMIND” en “UrbanShield” heette. In Philadelphia werd het product verkocht door 4D Security Solutions, waar het werd verpakt als een Real Time Crime Center en werd ingezet in de DVIC (Delaware Valley Intelligence Center).

AGT beschreef hun RTCC-aanbod op de volgende manier:

“Rechtshandhavingsinstanties maken gebruik van de Connected City-oplossing van AGT International voor misdaadpreventie, misdaadbestrijding, strafrechtelijk onderzoek, commando- en controlecentra (C2) en real-time criminaliteitscentra.

Omdat ons Urban Shield-platform specifiek is ontworpen door toonaangevende softwaretechnici die samenwerken met wetshandhavingsprofessionals om te voldoen aan kritieke operationele behoeften, begint het onderzoek en de analyse op een veel geavanceerder niveau, met aanzienlijk meer informatie.

Door gebruik te maken van krachtige analytische algoritmen die automatisch gegevens omzetten in beslissingskwaliteit inlichtingen en operationele expertise insluiten, biedt Urban Shield bruikbare informatie die een hele organisatie – inclusief minder ervaren personeel – in staat stelt onmiddellijk gebruik te maken van de beste werkwijzen.

Urban Shield maakt mensen effectiever en efficiënter door te helpen bij het opstarten van onderzoeken en mogelijk criminele activiteiten te verstoren voordat het gebeurt door vroege identificatie van leads, links, trends, patronen en verdachte activiteiten. Het automatiseert ook de doorlopende gegevensvastlegging en -analyse, waardoor personeel zich kan concentreren op waar de grootste impact kan worden gerealiseerd – conclusies trekken en actie aanbevelen.”

AGT verkocht zijn product over de hele wereld aan landen als India, Irak, Saoedi-Arabië, Maleisië, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten en Kazachstan. AGT begon ook zijn ITAR-gestuurde product te verkopen in China en Rusland. Dit zou in orde zijn als het product niet moest voldoen aan ITAR en andere defensie-voorschriften, maar het deed het wel.

AGT’s succesformule was gebaseerd op het gebruik van de politieke kapitaalspieren van Clinton en ook ‘speciale aanbevelingen’ voor buitenlandse leiders om AGT in staat te stellen deze binnenlandse markten te betreden en te concurreren met bedrijven zoals IBM. Zoals blijkt uit deze Maleisische RTCC-projectgegevens, speelde Dato Sri Najib, de Maleisische premier, die in 2018 was gearresteerd en beschuldigd van corruptie en verduistering van tientallen miljoenen dollars, een sleutelrol in het doorvoeren van AGT’s multi-miljoen USD RTCC-project intuïtief.

Volgens een recensie van het Maleisische AGT-project is het duidelijk dat AGT in een poging om dit project binnen te halen methoden gebruikte zoals:

  • Eisen en verkrijgen van politieke steun van premier Dato Sri Najib
  • Eisen en verkrijgen van politieke steun van minister van Binnenlandse Zaken Dato Hishamuddin
  • Werken aan beïnvloeding van de premier tijdens zijn aanstaande bezoek aan New York
  • De Verenigde Arabissche Emiraten/Mubadala (buitenlandse investeerders) gebruiken om de premier onder druk te zetten
  • Aankomende verkiezingen gebruiken om inkoop te versnellen

Deze tactieken en strategieën passen volledig in de Foreign Corrupt Practices Act die Amerikaanse bedrijven verbiedt om steekpenningen of grote geschenken te gebruiken om wereldwijd zaken te doen. Ongetwijfeld zijn dergelijke acties nooit door AGT aan de Amerikaanse overheid gemeld.

AGT omzeilde de ITAR en andere beperkingen op het exporteren van Wisdom en veel van zijn afgeleide technologieën naar plaatsen zoals China en Rusland, door de oplossing op de markt te brengen met de namen “Urban Shield“, “CityMind“, “OpenMIND” en te beweren dat het geen in de VS gevestigd of gereguleerd product was. Dit was echter niet het geval.

AGT’s iAGT Access Portal laat zien dat bedrijven onder de paraplu van AGT dezelfde e-mail-, bestandsopslag- en berichtensystemen gebruikten.

AGT maakte ook gebruik van in de VS gevestigde shell-bedrijven en holdings zoals Star Management Services als het wereldwijde hoofdkantoor van AGT International, waar de CEO Mati Kochavi zich bevond. Deze locatie omvatte ook andere topfunctionarissen zoals de CFO, COO, CIO, Legal, Operations, HR, IT, Product, Sales en Marketing.

Dit werd, althans gedeeltelijk, gedaan om de enorme belastingplicht van AGT te omzeilen omdat het al deze operaties vanuit New York uitvoerde. Zoals te zien is, bevond Star Management zich in New York op Park Avenue. AGT’s bedrijf 4D Security Sources was ook gevestigd in New York op dezelfde locatie aan Park Avenue.

Daarnaast voorzagen bedrijven onder de AGT-paraplu, zoals 3i-MIND en anderen, hun werknemers van valse aliassen en identiteiten. Er wordt aangenomen dat dit is gedaan om te voorkomen dat de Amerikaanse overheid deze personen lokaliseert en in de gaten houdt wanneer ze naar de VS komen of wanneer ze internationaal reizen  voor het geval ITAR-misdaden werden onderzocht. Een andere mogelijke reden waarom deze uitgebreide vermommingsmethode werd gebruikt, was het omzeilen van visa-reisbeperkingen en beperkingen die de VS oplegt aan personen die handelen in inlichtingen- en defensiesystemen. Internetonderzoek zou geen overeenkomsten hebben opgeleverd voor dergelijke personen omdat ze aliassen gebruiken voor al hun werkcommunicaties.

Een illustratie van deze uitgebreide praktijk bij AGT werd geïdentificeerd in het bedrijfsportaal en kondigde aan dat een nieuwe SVP Business Operations zich bij het team aansloot en zijn naam was “Neo Burton”. De post gaf vervolgens deze details over zijn CV en werkgeschiedenis. Echter, dezelfde persoon, Nithai Barzam, staat op LinkedIn met een andere naam dan die hij gebruikte bij het AGT-gerelateerde bedrijf. In zijn profiel beweert Barzam dat hij de SVP was bij AGT.

De bedrijven onder de AGT-paraplu hadden geen echte financiële, nalevende, regelgevende en bestuurlijke grenzen. Alle financierings-, wettelijke en beheersrichtlijnen waren afkomstig van het managementteam dat gevestigd was in de Star Management-kantoren in New York City.

Op deze factuur kunnen we bijvoorbeeld zien dat 3i-MIND enkele ‘Consulting Services‘ heeft gekocht voor een Fusion Center-project. Het betalingsverzoek werd vervolgens gerouteerd en betaald door AGT International vanaf een Zwitserse bank in Zürich. Dit ondanks het feit dat 3i-MIND werd opgericht in de VS en werd geregistreerd en geëxploiteerd vanuit New Jersey.

Een van de meest alarmerende kenmerken van AGT’s managementcultuur was de volledige minachting voor geheime informatie, ondanks het feit dat werknemers en leidinggevenden strenge vereisten voor projectgeheimhouding en NDA’s ondertekenden. Vaak presenteerde het bedrijf presentaties aan klanten met behulp van geclassificeerde informatie. Gezien het feit dat veel klanten van AGT zich in plaatsen als China en Rusland bevonden, is het zeker dat de meeste buitenlandse klanten nooit bevoegdheden hadden voor deze informatie.

De familie van AGT-bedrijven deed zaken op meerdere locaties in China, Rusland, de FSU (de voormalige Sovjet-Unie) en het hele Midden-Oosten, vaak willens en wetens rechtstreeks met de teams van het gastland die waarschijnlijk verbonden zijn met hun lokale inlichtingendiensten.

AGT heeft bijvoorbeeld een bedrijfspublicatie in een portaal van een Safe City-projectintroductie in China uitgebracht (op basis van het Wisdom Intelligence-platform). Merk ook op dat aan de linkerkant van de sectie ‘Recente opmerkingen’ het bedrijf adverteert dat 4D Security Solutions het NYC-project Penn Station Surveillance heeft gewonnen.

In één bedrijfspresentatie werden enkele van de functies beschreven die werden aangeboden aan het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Hier vindt u twee dia’s waarin enkele functies worden beschreven die worden aangeboden aan het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Hier vindt u de architectuur op hoog niveau voor een van de productontwerpen.

Hier is het ontwerp voor een andere oplossing.

Samenvattend kan het niet worden overdreven hoeveel defensietechnologie en staatsgeheimen illegaal door de AGT-bedrijven werden geëxporteerd naar Rusland, China en elders als gevolg van deze verkopen!

In deel I bespraken we hoe de Clintons hebben bijgedragen aan de opbouw van bedrijven die bekend staan ​​als AGT International. Ze promootten het bedrijf in ruil voor ‘donaties’ aan hun stichting.

In dit deel (II) hebben we de vele acties besproken die AGT International nam om de verkoop wereldwijd te vergroten. Het deed er niet toe in welk land klanten waren gevestigd of dat het legaal was om de klanten in deze landen gevoelige defensie- en inlichtingengerelateerde technologie aan te bieden. Verkoop was verkoop en ethiek werd uit het raam gegooid.

In deel III zullen we bespreken hoe de FBI/DOJ betrokken raakten, en  vervolgens hun onderzoek naar AGT kort voor de presidentsverkiezingen van 2016 stopten.

Bron: The Gateway Pundit