Gemanipuleerde verkiezingen?

Soms is het waard om iets nader te onderzoeken.

Op 23 mei 2019 worden in Nederland de leden van het Europees Parlement gekozen. Ik moest denken aan een eerder gemaakt artikeltje van mij. Dat ging over de mogelijke fraude die kan gepleegd worden tijdens het stemmen tellen. Om die reden weer het uit de map gehaald , aangevuld en geplaatst.

Laatst hoorde wij weer zoiets van dat George Soros het stemmen tellen kan beïnvloeden door middel van zgn stemmachines. De vraag rijst natuurlijk: hoe zit dat hier in Nederland?

Om dit te achterhalen moeten wij eerst de procedure weten. Deze is makkelijk te vinden op de overheid-site verkiezingen.

Vanaf 2009 wordt het verkiezingsbiljet weer ingevuld met een rood potlood.

Na het stemmen, gaat de voorzitter van de stem-lokatie en medewerkers de stemmen handmatig tellen en wordt het totaal opgeschreven en bijgevoegd bij de stembiljetten, en wordt verzegeld

(Let wel! Je mag als burger bij het tellen van de stemmen aanwezig zijn, en je eventuele bezwaren over procedures moeten worden opgenomen in proces-verbaal.)

Vervolgens gaat het pakketje stemmen naar het stadhuis, daar wordt door de burgemeester gekeken hoeveel stemmen op welke partij zijn uitgebracht. Als alles oke is dan tekent hij daarvoor.

Dit in het kort de procedure. Hier een link procedure

https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/tweede-kamer/uitslagen/tellen-van-de-stemmen

Maar als de uitslag bekend wordt gemaakt, zwaaien zij met een uitgeprint papiertje. Dus dat moet in een pc zijn ingevoerd en daar moet een software voor zijn. En in ons achterhoofd de stemmachines van Soros 🤔 Hoe zit dat dan?

Nu het is zo toen de Regering had besloten om weer met rood potlood te gaan stemmen, hebben zij gelijk gezegd: ‘ het zijn wel veel biljetten, daar moeten wij toch software voor hebben. Zodoende is de software OVS gekomen. Ondersteunende Software Verkiezingen. Nu gebruiken alle gemeentes dit.

https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeenteraden/ondersteunende-software-verkiezingen-osv

De vraag hier is weer, waar komt deze software vandaan. Na enig zoeken vonden wij de site IVU elect. Zij hebben de software ontwikkeld. Officieel heten zij: IVU Traffic Technologies Onderdeel van AG concern. Waar hebben wij die naam eerder gehoord.

Hier onder straks een kleine pdf welke eisen er aan de software werd gesteld.

Voor nu een link waarin staat dat de Nederlandse Staat een klant is van IVU elect en wat voor invloed zij nog kunnen hebben en de software op elk moment en naar elke wens kunnen veranderen

https://www.ivu.com/products-and-solutions/ivuelect.html

Hier een pdf en een screenshot waarin staat te lezen wat zojuist is beschreven.

IVU-pdf

https://cdn.discordapp.com/attachments/465105484307759115/490147426091532288/IVUelect_en.pdf

Zou het dan toch mogelijk zijn dat de verkiezingen in Nederland worden gemanipuleerd? Stof tot na te denken dus.

Alternatief

Bovenstaand in gedachten, zou er ook een alternatief zijn? Is er ook een manier te bedenken dat het resultaat van de stemmen niet via een software zijn weg naar buiten vindt? Misschien. Nu zitten er onderweg van het moment van stemmen tot bekend maken van uitslagen, vele mogelijkheden tot fraude. Is er misschien een manier om dit te omzeilen? Om daar achter te komen hebben wij een paar gegevens nodig en misschien omdenken.

All you need is less

Met omdenken bedoelen wij: Waarom moet er op 1 dag gestemd worden en dezelfde dag de officieuze uitslag bekend worden gemaakt? Voor het scoren van een goed bekeken tv programma? Om fraude tegen te gaan. Nee dacht het niet. De officiele uitslag komt na twee dagen. Waarom dan niet de uitslag bekend maken of later?

Op de huidige manier is de procedure niet transparant. Zoals een bekend spreekwoord luidt: Haastige spoed is zelden goed. Zal dat in dit geval het dan wel zijn? Nee toch! Stemmen voor een politieke partij en/of een politici is erg belangrijk. De partij en/of persoon vertegenwoordigt jouw belangen, zowel in binnenland als daarbuiten. Dan is het toch zaak dat de gekozen vertegenwoordigers op een eerlijke en transparante wijze worden gekozen door de Nederlandse burgers. En dat de mogelijkheid tot fraude tot een minimum worden beperkt. Waarom wordt er niet meer tijd voor genomen het is belangrijk genoeg.

Nieuwe mogelijke procedure

Je hebt dus 10.000 stembureau’s.
In elk bureau mogen er ongeveer 2000 mensen stemmen. Dit om het overzichtelijk te houden.
Je hebt 12 provincies. De ene provincie heeft meer inwoners dan de andere.
Als je nu de 12 provincies deelt door vieren heb het over ongeveer over 2.500 stembureau’s per drie provincies. En dan heb je ook vier verkiezingsdagen.
Elk bureau heeft altijd al een voorzitter. Als je in elk stembureau willekeurige partijleden van verschillende partijen plaatst. Naargelang grote stembureau. 9 personen, 6 personen of drie personen.

Drie personen die alle formulieren/documenten tellen die buiten de stembus zijn. Dan zijn er drie personen die stemmen tellen of twee of één. Drie personen die hertellen En uiteraard heeft de voorzitter de algemene verantwoordelijkheid en is de persoon die uitslag live doorgeeft.

Dan als het stemmen gedaan is, kan de uitslag live, bijvoorbeeld door Face-time of een andere techniek via tv of een live stream website, door gegeven worden. De burgers kunnen direct zien of de cijfers die zijn doorgegeven ook juist worden weergegeven. Diegene die doorbelt, kan direct zien of zijn cijfers juist worden weergegeven. En de burgers kunnen dan zelf een lijst eventueel bijhouden. Lijkt ons erg transparant.

Het is natuurlijk maar een idee. En een idee moet groeien en ontwikkelen. Maar uit dit basis idee kan best een goed alternatief ontstaan. Het is een begin om fraude tegen te gaan en het stemmen tellen zo transparant mogelijk te maken. Misschien is het bovenstaand nog wat verwarrend, dus wij gaan het nu op een rijtje zetten.

10.000 stembureau’s
12 provincies
Per stembureau ongeveer 2000 stemgerechtigden
Om live uitslag door te kunnen geven moet je aantal stembureau’s minderen
12 provincies verdelen in groepen van drie in verhouding aantal inwoners
Per drie provincies gemiddeld dan 2.500 stembureau’s
Vier verkiezingsdagen daardoor
Elk stembureau heeft een voorzitter
Toevoeging van partijleden van verschillende partijen. In verhouding 9.6 of 3

Drie personen tellen de geldige stempassen, kiezerspassen, ongeldige stemmen en volmacht-bewijzen. Dus alle formulieren buiten de stembus. Deze gegevens worden door de voorzitter opgenomen in het proces-verbaal.
De stembus gaat dan pas open

Drie personen stemmen tellen
Drie personen die hertellen
Drie personen plus voorzitter die de procedures in de gaten houden.
Eind telling.
De voorzitter belt in en geeft live via face-time of website of nog nader te bepalen forum de uitslag door.
Kan ook live zien dat cijfers juist worden weergegeven
Burgers kunnen ook live zien welke cijfers er worden doorgegeven.

👎🏻

Omdenken is nodig
De verkiezingen duren langer
Vele partijleden nodig uit betreffende provincie
techniek nodig om de uitslag door te geven. (Face-time, website en/of tv

👍🏻

Twee schakels tussenuit: Burgemeester en Centraal Stem Bureau
De verkiezingssoftware niet meer gebruiken.
Transparant.

Als iemand een aanvulling heeft of argumenten om dit wel of niet te doen, laat het dan weten. Als wij de mogelijkheid hebben om de verkiezingen transparant en eerlijker te maken, dan moeten wij dat niet laten. Op de huidige manier zitten er naar ons te veel haken en ogen aan en is het geheel nogal fraude gevoelig. En juist op deze manier blijft het Cabal aan de macht. Het is tijd om hen vleugellam te maken en de vrije keuze weer aan de burgers terug te geven.

WWG1WGA