De echte slachtoffers van de ‘Trump-Russia Collusion Hoax’

flynn

Opiniestuk door Brian Cates.

Wanneer president Donald Trump alle FISA-gerelateerde documenten vrijgeeft – zoals hij heeft beloofd – zullen we een zeer smerig verhaal zien van hoe topambtenaren van de FBI en Justitie (DOJ) een politiek gemotiveerd ‘counter-intelligence’-onderzoek naar de Trump-campagne speelden, met behulp van vertrouwelijke informanten die werden gestuurd om onschuldige mensen in de val te lokken.

Twee jaar lang coördineerden de Spygate-plotters en enkele media in het DNC ​​Media Complex samen om het Amerikaanse publiek de hoax te verkopen dat het onderzoek naar de “Crossfire Hurricane” begon met geverifieerd bewijs dat de campagne van Trump in gevaar was gebracht door agenten van de Russische regering.

Veel van deze hoax was gericht op het nu beruchte ‘Steele-dossier’, het politieke onderzoeksproject van de voormalige MI6-functionaris Christopher Steele, die werd betaald door de Hillary Clinton-campagne via de politiek opererende firma Fusion GPS om zich op Trump en zijn medewerkers te richten met nepbeschuldigingen van Russische samenspanning.

Carter Page en George Papadopoulos waren twee campagneadviseurs op een lager niveau die in de val werden gelokt en vervolgens werden vertrouwelijke informanten zoals Stefan Halper, Joseph Mifsud en Alexander Downer gestuurd om te “ontdekken” dat Page en Papadaloulos met de Russen samenwerkten.

Trumps voormalig nationaal veiligheidsadviseur Lt. Gen. Michael Flynn wordt ook vermeld in het nu in diskrediet geroepen Steele-dossier. Volgens het dossier was de Russische regering “succesvol” in haar pogingen om een ​​relatie met Flynn op te bouwen. De generaal zou ook betrokken zijn geweest bij de Russische samenspanning, na een lek van zijn telefoontjes met de toenmalige Russische ambassadeur Sergey Kislyak.

In het Steele-dossier werd ook beweerd dat zowel Paul Manafort als Michael Cohen een belangrijke rol speelden in de Russische samenspanning, samen met Page, vergaderingen met Russische handlers, betalingen aan hackers, onderhandelingstips met Russische regeringsfunctionarissen en meer.

Svetlana Lokhova, een Russische die Intelligence Studies afrondde aan de Universiteit van Cambridge in het Verenigd Koninkrijk, werd ervan beschuldigd een Russische agent te zijn toen Halper een reden nodig had om te beweren dat Flynn benaderd werd door een “Russian honeypot” en het risico liep onder invloed van de Russen te komen.

Verrassend genoeg zat Halper twee jaar lang op zijn beschuldiging over Lokhova. Hij wachtte tot Flynn zich bij de Trump-campagne had gevoegd om zijn bezorgdheid te uiten, maar ik weet zeker dat dat gewoon toeval is.

Al het bewijsmateriaal dat zogenaamd bewees dat deze onschuldige mensen eigenlijk schandelijke Russische agenten waren, klopte niet bij nader onderzoek.

Het kantoor van de Special Counsel, onder leiding van Robert Mueller en zijn team van 13 Democraten, beëindigde onlangs zijn uitputtende twee jaar durende onderzoek naar de beweringen van de Russische samenspanning. Dat betekent dat de Special Counsel bijna twee jaar zorgvuldig heeft onderzocht of een van de mensen die ervan beschuldigd werden Russische agenten te zijn, in feite voor de Russische regering werkte.

Na al die tijd bezig te zijn met een uiterst zorgvuldig onderzoek van dit probleem, is het aantal Amerikanen dat door het Mueller-team wordt vervolgd omdat het Russische agenten of samenspanners zijn, nul.

Omdat voorheen overtuigend was beweerd door DOJ en FBI-functionarissen dat zij geverifieerd bewijs hadden dat Page en anderen Russische troeven waren, hebben we herhaaldelijk geleerd dat het Steele-dossier een samenvoeging was van anonieme verhalen uit de tweede en derde hand van anonieme Russische bronnen.

Het kantoor van de Special Counsel deed er alles aan om de beschuldigingen in het Steele-dossier te verifiëren maar dit lukte niet.

Dit is de reden waarom Page nooit werd beschuldigd van één enkele misdaad, Papadopoulos werd slechts met een proces van meineed geraakt (en kreeg slechts 14 dagen in de gevangenis), terwijl Manafort en Cohen uiteindelijk in de gevangenis kwamen voor hun eigen persoonlijke financiële misdaden; illegale lobbying, bankfraude en belastingontduiking.

Lokhova werd op professionele wijze zwartgemaakt nadat haar voormalige collega in Cambridge, Stefan Halper, haar publiekelijk ervan beschuldigde een Russische spion te zijn. Haar doceer- en lezingmogelijkheden waren opgedroogd en de Amerikaanse uitgever van haar eerste boek, ‘The Spy Who Changed History‘, annuleerde het contract nadat de bewering was gedaan. (Het boek werd alsnog in juni 2018 in het Groot-Britannië gepubliceerd.)

Sindsdien hebben we geleerd dat de zogenaamd zeer competente voormalige MI6-inlichtingenofficier die het Steele-dossier samenstelde uiteindelijk de Russische ondernemer Aleksej Gubarev in het dossier noemde als zijnde betrokken bij crimineel hacken, omdat zijn naam werd gevonden op een ter ziele gegane CNN-website geschreven door anonieme openbare gebruikers.

Het is dan ook geen wonder dat, aangezien dit het soort “inlichtingenwerk” was dat betrokken was bij de totstandkoming van het dossier, Mueller en zijn team niet in staat waren om enig bewijs te vinden dat een daadwerkelijke strafrechtelijke aanklacht zou ondersteunen tegen deze onschuldige mensen die werden aangevallen en vervolgens werden besmeurd.

De mensen die ervan worden beschuldigd Russische agenten te zijn, hebben de afgelopen jaren van hun leven onder een wolk van wantrouwen doorgebracht, terwijl de mensen die hen daar plaatsten al wisten dat ze onschuldig waren.

Mensen zouden naar de gevangenis moeten gaan omdat ze dit deden. Er moeten rechtszaken worden aangespannen die honderden miljoenen schadevergoeding eisen, niet alleen tegen de overheidsfunctionarissen die hun kantoren hebben misbruikt om deze travestie in gang te zetten, maar ook van de media die vrijwillig met hen hebben samengewerkt om het leven van deze onschuldige mensen kapot te maken.

Het kan niet genoeg benadrukt worden: tal van “nieuwsverslaggevers” trapten niet in het verhaal van de Trump-Rusland hoax; ze waren namelijk gewillige deelnemers in het creëren en verspreiden ervan. En wanneer dit wordt aangetoond aan de hand van bewijsstukken, moeten deze verslaggevers en de media waar ze voor werken volledig verantwoordelijk worden gehouden voor wat ze bewust hebben gedaan.

Bron: The Epoch Times

Volg Brian Cates op Twitter @drawandstrike.